Onze Ripple

Ripple is mijn eerste hond en mijn eerste Havanezer. Haar officiële naam is Kaya Day fan’ e Waldblaffers. Het is een teefje en ze is geboren op 8 maart 2018. Vanaf de eerste dag dat ze bij ons is gekomen, beleven we allemaal veel plezier aan haar. Ze is ontzettend lief, knuffelig, slim en altijd blij! Ripple blijft het liefst bij ons in de buurt, maar ze vindt het ook heerlijk om buiten in de tuin rond te scharrelen. Dan tikt ze even met haar pootje tegen een haakje aan de deur en weten we dat ze naar buiten wil.

Met de poezen in de buurt is ze dikke vriendjes, maar ook de buurthonden begroet ze graag. Daarin is ze wel een beetje kieskeurig, de ene hond krijgt van haar meer aandacht dan de andere. Visite, voorbijgangers, de postbode, ze ziet iedereen aan komen vanuit haar favoriete plekje in de vensterbank en het liefst begroet ze ze allemaal. Ze speelt graag met ons allemaal en kan af en toe lekker gek doen: rollebollen op de bank (ja, dat mag ze hier) of een sprintje trekken door de tuin. In de zomer mag ze trouwens ook graag zwemmen.

Op 20 oktober 2019 heeft Ripple  mee gedaan aan de 17e Kampioenschap Clubmatch in Berlicum. Ik wilde er graag achter komen of ze inderdaad zo mooi is als ik denk dat ze is.  En natuurlijk was dat zo! Op de dag zelf hebben we wel wat hulp gekregen, show lopen is voor mij een onbekende wereld waar ik eigenlijk niet zoveel van weet. Ripple kreeg een prachtig rapport en werd kampioen in de openklas. Nu moet ik wel een beetje eerlijk zijn: ze was ook de enige deelnemer in haar klasse… Makkelijk winnen dus!

Foto's

Stamboom van Ripple (Kaya Day)
Patella Luxatie uitslag

Filmpjes